Inget EM-slutspel för Finland men ett nytt VM-kval

Finland kämpade in i den sista minuten för att slå hål på Portugals nolla och därmed kvalificera sig för EURO2008. Men motståndet var övermäktigt och Finland hade i princip inte en enda kvalificerad målchans under hela matchen.

Efter att ännu Serbien vunnit över Kazakstan i den uppskjutna matchen med 1-0 genom självmål av en kazak, blev Finland till slut fyra i sin grupp. Så skillnaden att bli tvåa och EM-slutspel eller fyra, var denna gång ett mål ifrån.

Man kommer då osökt att tänka på bortamatchen mot Azerbajan som Finland förlorade 1-0.... Men nu finns det läge för revanch mot bl a detta lag genom det stundande VM-kvalet inför slutspelet 2010 i Sydafrika. För att kvala dit kan inte Finland tappa en enda pinne mot detta lag för där väntar några riktigt tuffa matcher mot Tyskland (världsranking 5) och Ryssland (världsranking 22). 

Med disiplinerat försvarsspel kan Finland klara av 0-0 i båda matcherna mot Tyskland. Mot Ryssland tror jag vi har en stor chans till seger på hemmaplan och oavgjort på bortaplan. Så chanserna finns men då får inte historien på bortaplan mot Azerbajan upprepa sig. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0