Grunda Ålands Idrottsinstitut - öka folkhälsan på Åland

LR har i flera år finansierat infrastrukturen kring idrott på Åland och kommer förhoppningsvis att fortsätta med det i någon mån även i framtiden. Dessa anläggningar ger oss en god grund för att utöva de flesta idrotter på Åland.

Vad Åland däremot inte satsat på är utbildningsområdet inom idrott, motion och hälsa (idrotts/fritidsledare och idrottsinstruktörer).  Ett idrottsinstitut på Åland skulle komplettera detta område.

För att finansiera delar av utbildning skulle Ålands Idrottsinstitut även fungera som ett träningscenter för idrottsföreningarna, testcenter för motionärer och idrottare, evenemangscenter för barn och ungdomar (lägerskolor, motionsbetonade konfirmationsläger) och konferenscenter för företag med kombinerade motions- och friluftsaktiviteter.

För att öka folkhälsan på Åland skulle institutet vara specialister på ordnande av kurser i motion och välmående där åldrandet, hjärnans hälsa samt vardagsmotionens, avkopplingens och vilans betydelse skulle kartläggas. Detta skulle ge oss ålänningar mer ökad funktionsförmåga, arbetsförmåga och livsglädje.

I Finland finns i dagsläget 11 idrottsinstitut där dessa utbildningar ges. Det enda svenskspråkiga idrottsinstitutet ligger i Solvalla, Esbo.  



Sätt Åland på idrotts- och motionskartan och grunda Ålands Idrottsinstitut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0