EURO2008 väcker känslor

EURO2008 har nu pågått snart en vecka. Vi har sett matcher spelade av de bästa lagen i Europa. Vi har sett mål göras och mål insläppta. Ibland har vi "läktardomare" tyckt att de varit korrekta, ibland har vi tyckt att de varit felaktiga.

Har alltid sagt att det är jäkligt lätt att vara domare framför Tv:n och får det bekräftat varje kväll. VI har sett några mål som godkänts fast spelaren stått offside. Tror att domarna själv också erkänt det efteråt att domsluten varit inkorrekta, efter att sett TV repriserna dagen efter match. Vad kan de annat göra?

Vad vi bör komma ihåg i detta sammanhang är, att under matchen har inte domarna tillgång till TV repriser utan de måste göra sina beslut på plats och ställe - och på en tiondels av en sekund. Är säker på att alla dessa domare gör sitt yttersta för att allt ska gå rätt till. Men situationerna i dagens fotboll uppkommer otroligt snabbt och domaren är bara en människa - precis som du och jag.

Skillnaden ligger i det att de springer med en puls på 95 % i 90 minuter, tillryggalägger mellan 11-15 km  och måste göra sina beslut omedelbart.Vi "läktardomare" kan sitta med en pilsner och en skål med ostbågar på bordet framför oss och "döma" med hjälp av en kameravinkel som i princip täcker halva spelplanen. Vi blir serverade repriser gång på gång av de tveksamma situationerna. Vi blir Europas bästa domare.

Teknologin finns säkert redan idag att i princip ersätta domarna på planen med kameraövervakning för att vi fottbollsfans ska få en absolut rättvisa. Men är det så vill vill ha det?

Kommentarer
Postat av: Jenny

Utan domare inga känsloyttringar!

2008-06-15 @ 02:29:56
Postat av: Tony

Exakt så är det! Nu betalar vi ingen inträdesbilett till matcherna på 2000 SEK men ändå får vi säga vår åsikt!

2008-06-15 @ 03:03:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0