Frihet och trygghet i vår vardag

De frågor som kommer att beröra dej mest i riksdagen de kommande fyra åren, och vilka jag ska jobba för, är de som berör din vardag. De är social trygghet, välfärd, arbete, skatter och pengar, företagande, utbildning och utveckling.

Vår sociala trygghet och välfärd ska bevaras även i framtiden. Det gör vi inte genom att socialisera samhället utan genom att sträva till full sysselsättning och försörja oss själva. Det ger oss frihet att bestämma över våra egna liv och ger oss trygghet i vår vardag.

Därför skall skatt på arbete inte höjas, snarare sänkas, så att vi ska uppmuntras till att jobba. Skatt på pension får heller aldrig vara högre än på arbete. Höjer vi beskattningen på kaptalinkomst  kommer det att drabba de som har små kapitalinkomster allra hårdast, så som företagare, småsparare och pensionärer, Detta vill jag inte.

Rösta på mej och jag ska speciellt arbeta för de frågor som berör just din vardag. Jag ska även se till att samarbetet mellan Åland och Finland förbättras, där ordet misstro ersätts med förtroende, kontroll byts till förhandling och rättskamp utvecklas till ömsesidig dialog.

Genom förtroende och acceptans i riksdagen kan vi under de fyra kommande åren också koncentrera oss på att utvecka Åland i en positiv riktning vad gäller självstyrelsen och vårt svenska språk


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0