Nya företag och näringsrätt på Åland

Har med intresse läst de kritiska insändarn kring uppluckrande av näringsrätten som Lib föreslår. Vissa personer verkar ha svårt med förändring och målar därför "fan på väggen" och driver skrämselpropaganda gentemot oss ålänningar gällande näringsrätten.

Att det på något sätt skulle hota Ålands självstyrelse eller det svenska språket på Åland är väldigt, väldigt långsökt. Förutom att argumenten är mycket långsökta så saknas helt relevant fakta som skulle påvisa att fallet verkligen är så hotande som vissa låter förstå.
År 2010 fanns det 2.303 företag på Åland. 87 % av dessa har fyra personer eller färre på sina lönelistor. År 2010 fick vi 49 nya företag på Åland (21 st år 2009). Fast antalet företag ökat så sysselsatte företagen på Åland 340 personer mindre år 2009 än tidigare.
Om antalet anställda inom den privata företagssektorn minskar så bör man givetvis tänka i nya banor och använda de instrument som vår självstyrelse ger oss, för att vända denna trend. Att driva skrämselpropaganda och använda svenska språket som slagträ är bara ansvarslöst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0